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Sekishu-an Confections

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Sekishuan’s Signature Sweet, Proudly Made Since Our Founding

At Sekishuan, confectionery making begins with crafting *anko*—sweet red bean paste. Our goal is to create anko that is juicy, aromatic, and full of life. When tasted, it releases the rich flavor of azuki beans, enhanced by the natural sweetness of sugar, then melts smoothly and pleasantly in the mouth, leaving a clean, refreshing aftertaste. Flavor, texture, and aroma—only when all three are in perfect harmony can we call it our ideal anko.

Anko is said to be the soul of wagashi. That’s why we are uncompromising in our choice of ingredients and methods. While it is common to boil azuki beans from cold water, at Sekishuan we start from boiling water, cooking the beans rapidly. This short-cooking method minimizes flavor loss into the cooking liquid, resulting in anko with a deep and distinct bean flavor.

This unique technique became possible about 20 years ago, thanks to a meeting with a group of producers in Tokachi, Hokkaido—**Tokachi Ichi Carat**, known for cultivating the highest quality azuki beans. Most beans in distribution are a mix from various farms, leading to inconsistent quality. However, the beans from Tokachi Ichi Carat are carefully selected, single-variety, and fully matured—ensuring even texture and full flavor when quickly boiled.
These azuki beans are the essential foundation of Sekishuan’s anko.

伊豆の柑橘菓タルト

Izu no Kankitsuka Tart

Special New Summer Orange Tart, reflecting the image of the refreshing view of Izu, Shizuoka.

熱海だいだいしぐれ

熱海だいだいしぐれ

ほろほろとした食感が特徴の「しぐれ生地」で、熱海だいだい「味噌あん」を包み蒸し上げました。

石舟庵まんじゅう

Sekishu-an Manju

The traditional taste of Sekishu-an, which has been preserved since its establishment.

石舟庵 塩豆大福

Sekishu-an Shio Mame Daifuku

自慢のつぶ餡を包んだ塩豆大福

丹那の朝のプリン

Niina no Asa no Purin

酪農の里・函南町丹那のしぼりたて生乳から生まれた どこまでもなめらかでやさしいプリン

あんこプリン

Anko Pudding

The best balance of freshness and sugar content, texture and taste that overflows with the flavor of the ingredients.

抹茶蒸しどら 富士の大地 

抹茶蒸しどら 富士の大地 

ふんわりと蒸し上げた抹茶生地で最高級抹茶と十勝小豆を贅沢につかった小倉餡を包み、 茶畑を見守るようにすっくと立つ富士山をイメージした 「抹茶蒸しどら」

石舟庵 栗蒸し羊羹

Sekishu-an Kuri Mushi Yokan

Flavorful yokan (sweet bean jelly)

Limited Edition Products

和くず氷 伊豆ニューサマー&下田蜂蜜【新商品】

和くず氷 伊豆ニューサマー&下田蜂蜜【新商品】

伊豆で100年育まれてきたニューサマーオレンジの果汁たっぷりの葛アイス

和くず氷 熱海だいだい&和紅茶【新商品】

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江戸時代から熱海の地で実り続けてきた、伝統品種である柑橘「だいだい」の香りを楽しめる葛アイスです

和くず氷 富士のお濃茶【新商品】富士山麓の抹茶を使用

和くず氷 富士のお濃茶【新商品】富士山麓の抹茶を使用

富士山麓で育まれた抹茶を贅沢に使いました。凍らして食べる新食感の和菓子です。

和くず氷 ほうじ茶ラテ【新商品】

和くず氷 ほうじ茶ラテ【新商品】

富士山麓産のほうじ茶を軽やかなラテにしました。

あんみつ

An Mitsu

Summer sweetness with a sense of the sea that only a Japanese confectioner in Izu can offer.

伊東宇佐美港のしらすを使用した「しらすチーズ煎餅」

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しらすの旨みとチーズのコク――新たな“海の味覚体験”

伊豆ニューサマーオレンジ ゼリー

伊豆ニューサマーオレンジ ゼリー

伊豆の柑橘・ニューサマーオレンジの魅力を凝縮 した風味爽やかな「百年柑橘」ゼリー

白桃ゼリー

Hakuto Jelly

A luxurious summer sweet that spreads the rich taste of peaches

冷やしぜんざい

Hiyashi Zenzai

Superb summer zenzai - flavorful azuki beans and cool sweetness

抹茶時雨

Matcha Shigure

Deep taste of matcha green tea Soft texture of steamed red bean paste

麩まんじゅう

Fu Manju

Smooth bean paste is wrapped in soft, glutinous, and fresh namafu (wheat gluten) kneaded with green laver. The refreshing aroma of bamboo grass enhances the flavor.

わらび餅

Warabi Mochi

Elegant taste of Honwarabi covered with fragrant soybean flour

練乳苺大福

Rennyu Strawberry Daifuku

Large red strawberries are wrapped in a sweetened condensed milk bean paste and sandwiched between two sticky Haniujie rice cakes.

桜時雨

Sakura Shigure

Cherry blossom-colored drizzle only in this season as spring approaches

桜ゼリー

Sakura Jelly

A cherry blossom in cherry blossom-colored jelly.

水羊羹

Mizu Yokan

Smoothness carefully finished from the peeled bean paste. An elegant summer treat that can be enjoyed without hesitation.

Monthly Edition

和くず氷 伊豆ニューサマー&下田蜂蜜【新商品】

和くず氷 伊豆ニューサマー&下田蜂蜜【新商品】

伊豆で100年育まれてきたニューサマーオレンジの果汁たっぷりの葛アイス

和くず氷 熱海だいだい&和紅茶【新商品】

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江戸時代から熱海の地で実り続けてきた、伝統品種である柑橘「だいだい」の香りを楽しめる葛アイスです

和くず氷 富士のお濃茶【新商品】富士山麓の抹茶を使用

和くず氷 富士のお濃茶【新商品】富士山麓の抹茶を使用

富士山麓で育まれた抹茶を贅沢に使いました。凍らして食べる新食感の和菓子です。

和くず氷 ほうじ茶ラテ【新商品】

和くず氷 ほうじ茶ラテ【新商品】

富士山麓産のほうじ茶を軽やかなラテにしました。

あんみつ

An Mitsu

Summer sweetness with a sense of the sea that only a Japanese confectioner in Izu can offer.

伊東宇佐美港のしらすを使用した「しらすチーズ煎餅」

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しらすの旨みとチーズのコク――新たな“海の味覚体験”

伊豆の柑橘菓タルト

Izu no Kankitsuka Tart

Special New Summer Orange Tart, reflecting the image of the refreshing view of Izu, Shizuoka.

熱海だいだいしぐれ

熱海だいだいしぐれ

ほろほろとした食感が特徴の「しぐれ生地」で、熱海だいだい「味噌あん」を包み蒸し上げました。

石舟庵まんじゅう

Sekishu-an Manju

The traditional taste of Sekishu-an, which has been preserved since its establishment.

石舟庵 塩豆大福

Sekishu-an Shio Mame Daifuku

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丹那の朝のプリン

Niina no Asa no Purin

酪農の里・函南町丹那のしぼりたて生乳から生まれた どこまでもなめらかでやさしいプリン

あんこプリン

Anko Pudding

The best balance of freshness and sugar content, texture and taste that overflows with the flavor of the ingredients.

伊豆ニューサマーオレンジ ゼリー

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伊豆の柑橘・ニューサマーオレンジの魅力を凝縮 した風味爽やかな「百年柑橘」ゼリー

抹茶蒸しどら 富士の大地 

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